Een ticket voor Julie

fotografie: Piet Hermans
fotografie: Piet Hermans
24-04-2014 14:00

 

 

 

 

 

 

Sinds Julie (50) door drank- en drugsmisbruik haar gezin moest verlaten, zorgt René (63) voor hun drie kinderen. ‘Daarvóór was ze ook al vaak weg’, vertelt hij. ‘Hier functioneerde ze niet en dan was er wel weer een kennis of een vriendje die riep: “Kom maar!” Ik was toen al de controlerende politieagent. Hoe vaak nam ze niet een overdosis medicijnen, want dan trok ze het niet vanwege de schaamte.’

 

Toen Z!-verkoopster Julie Loosemoore geen vliegticket kon betalen om haar stervende moeder te bezoeken, vroegen we de Facebookvrienden van Z! om een bijdrage. Het geld kwam vlot bij elkaar en Julie reisde af naar Engeland. Na de overhandiging van het vliegticket kon ik Julies ex-man interviewen, de vader van hun drie kinderen:  

 

'Op het moment van ons gesprek zit Julie in Engeland, haar ex bracht haar naar Schiphol en houdt via zijn smartphone een zorgzame vinger aan de pols. ‘Ik haalde haar op zaterdagavond op [Julie woont bij het Leger des Heils, red.] en toen was ze vreselijk zenuwachtig, ik zeg: joh, ik help je en het enige wat je nodig hebt is dat geld van Z! voor de bus. En je ticket. De rest kan allemaal gestolen worden, dan leen je maar een onderbroek. Nou, toen was ze haar sleutels kwijt, dus ik ging helpen zoeken en raad eens wat ik vond? Ze had een paar blikken bier tussen haar kleren verstopt. Maar ik ben het al gewend’ – hij lacht – ‘en ik kan de lol er tegenwoordig ook van inzien.’

 

Het hele verhaal staat (met fotografie van Piet Hermans) in de tweede editie van de straatglossy STRAAT, vanaf vrijdag 25 april te koop in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. 

 (...)

Lees een eerdergemaakt portret van Julie nog eens over via onderstaande link:

z14_2013_julie.pdf
reacties  0 reacties reageren

Geen blog, wel poëzie

Geen blog, wel poëzie
03-04-2014 10:11

 

 

 

 

 

 

 

Het gedicht dat mij vanmorgen aan het huilen bracht, verdient een plaatsje in dit blog. Uit de gedichten van een tot het uiterst getergd (en beroemd) Chinees liefdespaar: Liao Chung-kái en Ho Hsiang-ning.

 

Voor wie de (helaas alleen) Engelse vertaling wil lezen, klik op de link onder het plaatje:

 

 

 

14poezieboek0001.pdf
reacties  0 reacties reageren