Geslaagde crowdfunding

Egmond
Egmond
10-06-2013 15:54

 

 

Met een beperkte crowdfunding onder 20 vrienden en familieleden, kan ik deze zomer doorwerken aan een subsidie-aanvraag voor mijn volgende boek.

 

 

 

In totaal haalde ik ruim 1500 euro op, waardoor ik deze zomer geen extra werk hoef te zoeken. Van de 20 mensen die ik aanschreef reageerde de meerderheid onverdeeld positief. Een enkeling wilde nog een mondelinge toelichting.


Sommigen maakten €50 euro over, anderen gaven €100 (soms in 2 keer), enkelen gaven €150 en zelfs €200 werd 2 keer gegeven! En twee vriendinnen die achteraf van het initiatief hoorden gaven mij spontaan een bijdrage. Eén vriend liet weten zijn geld liever anders te besteden. En 5 mensen reageerden niet, maar je weet natuurlijk nooit...!

 

Veel journalisten maken de laatste jaren gebruik van hun persoonlijke ervaring om 'literaire nonfictie' te schrijven. De subsidie die ik aanvraag is vooral bedoeld voor onderzoek naar de nieuwste geschiedenis van de multiculturele samenleving in Amsterdam.

De rode draad van het boek is een bijzondere liefde. Begin jaren negentig ben ik met een student uit Casablanca getrouwd om hem zijn papieren te geven. Hij was ook mijn minnaar. Deze elementen komen (in onherkenbare vorm) terug in het boek.

 

Het boek is bedoeld als inspiratie voor jongvolwassenen en ik wil er een leuk verhaal vol wijsheid uit alle culturen van maken, dat mij al grotendeels voor ogen staat. De eerste twee hoofdstukken liggen er. Met het resultaat van deze crowdfunding kan ik deze zomer - deels in Egmond -  vol goede moed een subsidie-aanvraag in elkaar zetten.