Nogmaals: social media

Zoek de hommel
Zoek de hommel
25-07-2020 17:50

 

 

 

 

  

 

Zelfs voor een redacteur social media is het af en toe weer even slikken. Wat doe je dan?

 

 

 

Bijgaande foto deelde ik vorige week, met zes soortgelijke exemplaren op Facebook met de tekst: Zoek de hommel. 21 vrienden reageerden met likes en lachjes, er was zelfs een reactie: ‘die dikzak kun je moeilijk missen’… Allemaal leuk en grappig dus.

 

Sinds 2012 verdiepte ik mij als redacteur in social media. Ik was hiervoor gevraagd door de Straatkrant Z! ; voor die krant deed ik het al zo'n beetje, naast mijn betaalde klussen als verslaggever. Sindsdien help ik, als het zo uitkomt, stadsgenoten groepsgewijs, of privé, af en toe met social media. 

 

Behalve onverwacht mooie fotorepo’s, deel ik op mijn persoonlijke pagina ook activistisch nieuws, muziek en programma’s die mij raken. Soms stemt Facebook mij pessimistisch, door het narcistische, humorloze gehalte van de berichtgeving, maar vaker amuseren mijn artistieke vrienden mij met grappige of interessante posts.

 

Social media kan mij ook echt beangstigen. Vooral op dagen dat ik er geen tijd voor heb, omdat ik worstel met een eigen verhaal, daar kun je dan goed somber van worden…

 

Ik hou echter altijd in gedachten dat Facebook een Openbare Marktplaats is. Als ik geen zin heb om daar te verschijnen, hoeft het helemaal niet. Boodschappen kan ik ook doen bij de kruidenier op de hoek. Vrijheid, blijheid en met die gedachte kan ik altijd weer vooruit.

 

Binnenkort geef ik de Vrienden van het Vondelpark een korte cursus Social media. Ik dook ervoor in het archief en vond hierover een verslagje uit 2013, over de digitale revolutie:

 

https://schrijfwerklauriergracht.nl/bloggum/23&highlight=Claverhuis

 

Een fijne lange (na)zomer allemaal!

 

reacties  0 reacties reageren