Thuisloos. Wat nu?

26-01-2018 13:38

 

Hoog Catherijne, het grootschalige ‘winkelhart van Nederland’ wordt stevig verbouwd. Onmenselijk grote reclameborden aan de toekomstige winkelpuien schreeuwen de reizigers alvast hun boodschap toe: kopen, kopen, consumeren…! Tot eind vorige eeuw, nog geen twintig jaar geleden, zwierven hier tussen de duizend en 1400 alcohol- en harddrugsverslaafden rond. Zij ‘woonden’ in een tunnel onder het winkelcentrum en liepen overdag bedelend door de verwarmde gangen van Hoog Catherijne. Reizigers voelden zich, evenals rond de Zeedijk in Amsterdam, vaak geïntimideerd.

 

Lees verder onder de foto:

hc_1

Reizigers voel(d)en zich vaak geïntimideerd

  

Twee betonnen trappen leiden naar een platform met restaurants. Saskia van Schaijck zit aan een tafeltje bij een kop koffie te bellen. Kom zitten, gebaart ze. Levendig gezicht, onderzoekende ogen, helder. Ze heeft ook iets kwetsbaars, een zweem van hulpeloosheid.

(...)

 

Lees het vervolg van dit verhaal over thuisloosheid en het nieuwste beleid in zorg en opvang in nummer 3 van de straatkranten van Amsterdam en Utrecht, vrijdag 2 februari op straat!

 

Of lees het alvast door op het pijltje hieronder te klikken:

z03_2018_thuisloos.pdf
reacties  0 reacties reageren