opdrachten

Enkele voorbeelden

Hieronder een paar grote opdrachtgevers sinds 2010. 

Z!

Prijsuitreiking Daklozenvakbond. Foto: Sander Heezen
Prijsuitreiking Daklozenvakbond. Foto: Sander Heezen

 

 

 

Sinds 2010 schreef

Petra Hunsche voor Z!

de Amsterdamse straatkrant. 

 

Eerst een serie over de daklozenopvang in Amsterdam (zie: https://goo.gl/qBuelo), later een serie portretten 'EigenWijs'.

 

In 2012 trad zij toe tot de redactie en zette met Hans van Dalfsen onder meer de social media-redactie op poten

(Agaath van de Straat). In mei 2020 ging zij als journalist met pensioen.

 

Zie ook: https://www.facebook.com/groups/ZDeAmsterdamseDaklozenkrant/

 

 

EigenWijsheid

              

 

 

 

  

  

 

Lees hier een portret uit Z! De Amsterdamse straatkrant: uit de serie portretten van (ex) daklozen met veel EigenWijsheid in onze hartverwarmende hoofdstad...Zie link onder de cover:

youssef0001.pdf

Groene economie

Cover van het boek
Cover van het boek

Een leuke en snelle klus tussendoor: eindredactie van de kennis- en innovatieagenda voor de biobased economy (2011). De meest optimistische (en zeker ook realistische) toekomstvisie voor de Nederlandse- en wereldeconomie. Auteurs Paul Reinshagen en Diederik van der Hoeven schreven het rapport. Zie voor het laatste nieuws hun website:

 

https://www.biobasedpress.eu/nl

Psychiatrie en filosofie

Edvard Munch: Melancholie, 1893
Edvard Munch: Melancholie, 1893

Symposium Stichting Psychiatrie en Filosofie 12 april 2012

 

Lezing:

Ervaringsdeskundigheid: een veranderend perspectief

 

Eerste alinea's lezing  

In de geschiedenis van de patiëntenbeweging in de psychiatrie spelen solidaire hulpverleners een belangrijke rol. Zo vergelijkt de Leidse psychiater Jef Teuns bij de aftrap van de cliëntenbeweging in 1972 het ouderwetse inrichtingssysteem met een concentratiekamp. Die eerste felle jaren van de gekkenbeweging kwamen de misstanden in de psychiatrie goed aan het licht. En psychiatrische patiënten begonnen voor het eerst, met honderden tegelijk, hun mond open te doen.

 

In die atmosfeer nam een tumulteuze ledenvergadering van de kersverse Cliëntenbond in 1974 het besluit dat voortaan alleen patiënten en ex-patiënten lid mochten worden. Sleutelbegrippen waren: het ontwikkelen van zelfbewustzijn, onderlinge solidariteit en wederzijdse steun.' Die eigen identiteit van patiënten en het uitwisselen hierover leverde de eerste ervaringskennis op, al werd dat toen nog niet zo benoemd. Tegelijk werden goedwillende familieleden, hulpverleners en andere betrokkenen radicaal buitengesloten. Het leidde tot een verwijdering die tot ver in de jaren tachtig zou duren. (...)

 

Neem voor de rest van de lezing, of andere lezingen contact op via: https://schrijfwerklauriergracht.nl/home/5

 

Woorden voor verandering

 

 

 

Eigen kracht, gelijkwaardigheid en herstel. Wat betekenen deze woorden precies? 

Ggz-instelling Rivierduinen maakte voor 2012 samen met  Schrijf- en advieswerk Lauriergracht een mooie en leerzame bureaukalender over Herstel. 

 

 

Zie onderstaande link:

kalendervb.jpg

Ook hulpverleners

 

 

 

 

Ook hulpverleners raken soms goed in de war en komen er met wat hulp weer bovenop. Het gebeurt vaker dan we denken, zie bijgaand verhaal:

kalendervb2.jpg

Ervaringswijzer.nl

 

 

Eind 2012 gaf Petra Hunsche de Utrechtse webredactie van Ervaringswijzer een paar middagen schrijfles. 

Dit is internet op zijn best. 

 

Op de site staat veel te lezen over psychisch leed en de omgang daarmee. Er staan ongelovelijk veel handige tips en weetjes in vier rubrieken gerangschikt: 'hulp, werken, wonen en vrije tijd'. Merendeels ervaringsdeskundige redacteuren schrijven hiervoor 'recensies', je kunt het zo gek niet bedenken waarover. De columns zijn vaak van grote kwaliteit.

Zie vooral: www.ervaringswijzer.nl

 

De Utrechtse redactie van deze site is ondergebracht bij het Steunpunt GGZ Utrecht. Zie ook: http://www.ggzutrecht.nl/over-ons

 

Alfabetisering

 

'En dan gebeuren er wonderen' (2010)

 

Boekje in opdracht van Pantar Amsterdam over aanpak analfabetisme op de werkvloer, gepresenteerd in de Week van de Alfabetisering, Amsterdam, september 2010.

 

Lezen? Klik op de link:

alfabetisering_def_2.pdf