aanbod

Beter leren schrijven?

   

Schrijfwerkplaats Lauriergracht biedt schrijvende mensen en

(burger) journalisten advies, beginners en gevorderden.

Alle soorten proza, van poëzie tot smartphone-journalistiek.

Heb je vragen? Wil je iets uitwisselen?

 Er zijn meerdere mogelijkheden:

 

 

Leren: Allerlei schrijfvaardigheden zoals: websiteteksten, persberichten maken, interviews schrijven, nieuwsberichten tot en met literaire en journalistieke verhalen. Smartphone- ook wel burgerjournalistiek genoemd.

 

Ontdekken: Wat wil ik met schrijven, waar begin ik? Wat zijn mijn onderwerpen. Welke vorm ga ik kiezen. Wordt het een journalistiek of een literair project. Of misschien een blog, een gedicht? 

 

Uitwisselen: Creëren en schrijven doe je niet altijd alleen. Onderweg heb je minstens iemand nodig die meeleest, techniek aanreikt, inspireert...

 

Wil je van de schrijfwerkplaats gebruik maken? Bel of mail voor een afspraak

(zie onder contact). Kosten €50,- per half uur. Mocht dit een probleem zijn, dan is in overleg wel iets te verzinnen (ruildiensten bijvoorbeeld).

 

Ghostwriting voor het Trimbos-instituut (2006)
Ghostwriting voor het Trimbos-instituut (2006)

Tekstadvies

 

Snelle, gedegen en ervaren (eind)redactie.

En/of advies voor ál uw kleine en grote tekst(project)en.

 

Assistentie bij het maken van:

journalistieke verhalen/websites/nieuwsbrieven/blogs

levensverhalen/scripties/brieven en ander proza

 

Inmiddels al dertig jaar ervaring met het maken van kranten, nieuwsbrieven,  websites, boeken en brochures.

En nog altijd met plezier! 

 

 

Volg ons op Twitter: https://twitter.com/PetraHunsche   

 

Scholing voor redacties

 

In 2009 gaven we de eerste Masterclass stadsjournalistiek voor redactie en medewerkers van buurtkrant - en website - Jordaan&GoudenReael in Amsterdam. Drie avonden, verspreid over twee maanden, werkten we - op de redactieburelen van de buurtkrant - aan de journalistieke kwaliteit.

 

Redactie en medewerkers beschouwden de korte cursus als ‘bijzonder waardevol'. Behalve aan technische vaardigheden droeg de masterclass bij aan een versterkt gevoel van betrokkenheid en samenwerking, aldus de vrijwilligersredactie. 

Na dit eerste experiment heeft de Schrijfwerkplaats de buurtkranten in Slotervaart tot wederzijds genoegen bijgeschoold. 

 

Door journalistieke technieken toe te passen op het eigen werk van de redactieleden, vergroten wij de nieuwswaardigheid en daarmee de (politieke) invloed van krant en website. Tegelijk dragen de bijeenkomsten bij aan een (meta) journalistieke discussie over doel en bereik van de krant(en) en aanpalende media zoals de digitale Webkrant en - een eventueel - interactief discussieplatform.

De masterclass brengt een uitwisseling op gang over eigen en ander schrijfwerk uit de krant. Actief oefenen en huiswerk staan centraal.

Schrijfwerk voor organisaties

 

Schrijf- en advieswerk Lauriergracht heeft schrijfcoaching in huis voor grote en kleine organisaties van bedrijfsleven tot overheid. Tijdens een korte begeleiding leren professionals, managers en beleidsmakers al hun schrijfwerk makkelijker uit te voeren met behulp van toegepaste journalistieke technieken. 

 

Teksten worden leesbaarder, gaandeweg volgt ook meer schrijfplezier. Recente ervaring leert dat een combinatie van schrijfbegeleiding en eindredactie heel vruchtbaar werkt. Een citaat: Heb nog dagelijks voordeel van de cursus. Kijk nu zo anders naar teksten en heb meer zelfvertrouwen gekregen bij het schrijven van korte teksten.


Ook individuele schrijfbegeleiding aan particulieren is mogelijk, evenals activerende begeleiding (bijvoorbeeld aan mensen met een persoonsgebonden budget). Na telefonisch overleg volgt een offerte.

Nieuwste schrijftechnieken

 

 

Met de nieuwste technieken van Helder Amsterdams leren uw medewerkers goede brieven schrijven.

Ook standaardbrieven kunnen we voor u (her)schrijven in prettige heldere taal.