REDACTIE EN ADVIES

 

Schrijf- en advieswerk Lauriergracht heeft een uitgebreid aanbod van (eind)redactie, advies en schrijfcoaching in huis. Snelle, gedegen en ervaren (eind)redactie. En/of advies voor ál uw kleine en grote(re) tekst(project)en.

 

We hebben ervaring in het bedrijfsleven, van Shell (?!?) tot zzp'er en bij de overheid (landelijk en lokaal), bij kleinere en grotere organisaties (instellingen en stichtingen), redacties (buurtkrant en webredactie) en particulieren (kunstenaars, hulp bij website-schrijven).

 

Uurprijs, afhankelijk van het soort werk en van inkomen, ligt tussen de €60 en €100, excl. btw. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden, of neem contact op voor een persoonlijk advies.

SCHOLING VOOR REDACTIES

In 2009 gaven we de eerste Masterclass stadsjournalistiek voor redactie en medewerkers van buurtkrant - en website - Jordaan&GoudenReael in Amsterdam. Drie avonden, verspreid over twee maanden, werkten we - op de redactieburelen van de buurtkrant - aan de journalistieke kwaliteit.

 

Redactie en medewerkers beschouwden de korte cursus als ‘bijzonder waardevol'. Behalve aan technische vaardigheden droeg de masterclass bij aan een versterkt gevoel van betrokkenheid en samenwerking, aldus de vrijwilligersredactie. 

Na dit eerste experiment heeft de Schrijfwerkplaats de buurtkranten in Slotervaart tot wederzijds genoegen bijgeschoold. 

 

Door journalistieke technieken toe te passen op het eigen werk van de redactieleden, vergroten wij de nieuwswaardigheid en daarmee de (politieke) invloed van krant en website. Tegelijk dragen de bijeenkomsten bij aan een (meta) journalistieke discussie over doel en bereik van de krant(en) en aanpalende media zoals de digitale Webkrant en - een eventueel - interactief discussieplatform.

De masterclass brengt een uitwisseling op gang over eigen en ander schrijfwerk uit de krant. Actief oefenen en huiswerk staan centraal.

SCHRIJFWERK VOOR ORGANISATIES

 

Tijdens een korte begeleiding leren professionals, managers en beleidsmakers al hun schrijfwerk makkelijker uit te voeren met behulp van toegepaste journalistieke technieken. 

 

Teksten worden leesbaarder, gaandeweg volgt ook meer schrijfplezier. Recente ervaring leert dat een combinatie van schrijfbegeleiding en eindredactie heel vruchtbaar werkt. Een citaat: Heb nog dagelijks voordeel van de cursus. Kijk nu zo anders naar teksten en heb meer zelfvertrouwen gekregen bij het schrijven van korte teksten.


Ook individuele schrijfbegeleiding aan particulieren is mogelijk, evenals activerende begeleiding (bijvoorbeeld aan mensen met een persoonsgebonden budget). Na telefonisch overleg volgt een offerte.