over

Petra Hunsche                     /Foto: Piet Hermans
Petra Hunsche /Foto: Piet Hermans

Sinds haar boek over de moderne daklozenopvang (2013), maakt Petra Hunsche deel uit van de redactie van Z! de Amsterdamse straatkrant. Eerder (1978 tot '99) werkte zij als stadsverslaggeefster in Amsterdam, vooral onder 'minderheden' en veel op straat. Een keuze die volgde op vier jaar studie geschiedenis en de School voor de Journalistiek (Utrecht).

 

Hunsche was daarnaast ook journalist/activist, eerst in de vredesbeweging, later in de 'gekkenbeweging'. Zij schreef ruim 20 jaar voor het Maandblad Geestelijke volksgezondheid (MGv) van het Trimbos-instituut en andere vakbladen. Met haar boek 'De strijdbare patiënt (2008) zette zij de geschiedenis van de cliëntenbeweging op de kaart.

 

Ze volgt deze ontwikkelingen nu nog voor de Canon Sociaal werk: http://www.canonsociaalwerk.eu/nl_cbg/index.php

 

De laatste jaren verdiepte zij zich in social media en burgerjournalistiek. Dit leidde tot een vaste column in Z! (Agaath van de Straat). Hobby en werk treffen elkaar af en toe in schrijfbegeleiding en eindredactie. Zie: http://www.schrijfwerklauriergracht.nl/home/1

 

Schrijven en lesgeven zitten in de genen, haar grootmoeder was onderwijzeres en evenals haar vader schrijft Petra Hunsche graag poëzie, naast dagboek, verhalen, columns en brieven. Eigen (schrijf)werk in permanente ontwikkeling. In 2005 publiceerde zij de dicht- en verhalenbundel Een umlaut op de psyche/Scherp Dons.

 

Volg haar openbare werk via: https://www.facebook.com/SchrijfwerkLauriergracht/

 

En klik voor haar licht verouderde curriculum op onderstaande link:

 

cv2013jv_3.doc

'Het geheim van teamwerk'

Voor een kort interview met Petra Hunsche over haar visie, uit het boek van Martijn Vroemen: 'Team op vleugels' (2009), klik op onderstaande link:

boekmartijn_2.pdf