Bloemenjurkjes

09-01-2017 10:07

Preview column Agaath, komende vrijdag in Z! op straat, lees 'm alvast hieronder:                                                            

De nieuwe Agaath van de Straat, tekening: Rudi Jonker

 

Op 2 januari, stipt om 9 uur meldde Agaath zich op Facebook. Aan de vele reacties te zien, viel haar nieuwe profiel in de smaak. Zelf was ze vooral blij met de subtiele bloemetjesjas. Ze mijmerde even weg naar het Vondelpark van de jaren '70.

 

Agaath had vriendinnen in hippie-kringen, maar zij ergerde zich mateloos aan de beperkende vrouwenrol die zij opzochten. Hoe ze zich precies als hun moeders, maar nu in sexy bloemenjurkjes uitsloofden voor een gezin, terwijl de langharige vaders stoned rondhingen en hé-le-maal niéts deden. Het gevreesde tuinbroek-feminisme moest daar wel op volgen, dacht Agaath grimmig.

 

Weldoordacht plaatste ze een Gratip met een nieuwjaarsconcert op haar tijdlijn en opende het wereldbolletje met meldingen. Daar stond een uitnodiging voor de Fb-pagina 'bedrijvige vrouwen'. Oprichter Helen Sumter - 'vrouw van kleur, moeder, verbinder, loves strand en zee, streeft naar meer spiegels voor mijn girls', las Agaath. Al ruim 1700 vrouwelijke Amsterdamse ondernemers sloten zich aan. Hippies en tuinbroek-feminisme? Tabé!

 

Zie ook: Agaath van de Straat op Facebook.com en facebook.com/groups/ZDeAmsterdamseDaklozenkrant/

en/of like onze pagina via: https://www.facebook.com/zetkrant/

 

 

reacties  0 reacties reageren