Beveiliging

Beveiliging
28-02-2019 11:36

 

 

 

Drie enorme beveiligers, een zwarte, een gekleurde en een witte, stonden gisteren te relaxen in het lentezonnetje aan de ingang van Valckenierstraat 2, een begrip in Amsterdam. Hier zitten de GGD en Arkin/Jellinek verslavingszorg samen in één gebouw. Volgens Het Parool van afgelopen weekend is er mot uitgebroken tussen de instellingen. Tijd om een kijkje te gaan nemen.

 

Meedere Z! verkopers lopen in het heroïne-project van de GGD. Ook dát is behoorlijk in opspraak geraakt de laatste tijd, met grote verhalen over fout-uitpakkende bezuinigingen. Ik sprak onze verkoper onder een kop koffie op het terras.

 

Wéét je waar je eens over moet gaan schrijven’, vond de witte beveiliger. ‘Over de slechte betaling die wij krijgen voor het risicovolle werk dat wij doen.’ De meer dan grote en zeer vriendelijke mannen wilden niet op de foto. Ik verwees hem naar zijn vakbond. En we babbelden nog gezellig wat door. Zo kreeg ik te horen dat een dakloze die laatst met een zielig verhaal in de media kwam, wel degelijk geholpen wordt en een daklozen-uitkering krijgt. Insight information. Maar de betreffende journalist had dus kennelijk zijn werk niet goed gedaan. Dat komt helaas veel vaker voor.

 

De ontmoeting met onze verslaafde verkoper deed mij allereerst denken aan Julie. Onze Z! verkoopster die vier jaar geleden aan een overdosis bezweek. Ik maakte twee portretten van haar en haar gezin. Het laatste is te lezen onder de pijl:

 

 

julie19.pdf
reacties  0 reacties reageren