Politieke invloed

De kat heeft de beste stoel...Fotografie: Piet Hermans
De kat heeft de beste stoel...Fotografie: Piet Hermans
15-02-2021 13:04

 

 

 

 

 

 

 

Zijn levensverhaal staat model voor de politieke invloed waar ervaringsdeskundigen in de zorg voor knokken.

 

 

‘Het belangrijkste van wat ik doe, heeft te maken met het beïnvloeden van de politiek. Op alle niveaus, want daar zitten de mensen met handelingspotentie, die kunnen iets in gang zetten, of niet,’ zegt Edo Paardekooper Overman.

 

De gelauwerde mensenrechtenactivist brengt zijn persoonlijk/politieke verhaal nu al vijftien jaar onvermoeibaar naar voren. In interviews, in forumdiscussies, op congressen en bijeenkomsten door het hele land. En in de Tweede Kamer.

 

‘Veel hangt af van individuen, van personen,’ is zijn ervaring. Van inspirerende politici, of (ervaringsdeskundige) bestuurders.

 

Hij was jarenlang voorzitter van de landelijke cliëntenraad van het Leger des Heils. En hij kent de belangrijkste politici voor de zorg persoonlijk en bij naam, noemt er een hele rij.

 

Bij datzelfde Leger des Heils kreeg hij ooit als cliënt te maken met hulpverleners die hun taak niet goed uitvoerden. ‘Ik werd begeleid door mensen die niets wisten van schuldhulp, inschrijving bij woningnet, noem maar op. 

Laat staan van mijn sociale context, zoals mijn gezin en de andere relaties waarin ik verkeerde. Er was geen gelijkwaardigheid, dat was krenkend (...)'

 

Lees het hele portret van Edo Paardekooper Overman via het pijltje hieronder:

edodef_p.hunsche_23012021ph.pdf
reacties  0 reacties reageren