Eigen Krachtvoer

19-05-2017 11:11

 

De eerste stabiele zomerdag was een feit. Agaath besloot, vlak voor de lunch, even naar de IJ-oever te fietsen. Op de terugweg stopte ze op de Haarlemmerstraat bij de tweedehands winkel van John, naast het Koffiehuis van de Volksbond, voor kenners in de binnenstad een Begrip. Tussen de spotgoedkope topkleding, gewassen en gestreken door vrijwilligers van de daklozenopvang en door John kunstig langs de muren uitgestald, dook ineens een bekend gezicht op.

 

Agaath herinnerde zich subiet het fantastische diner in restaurant Ratatouille, waar ze was uitgenodigd door de wildplukkers van Eigen Krachtvoer. Ze hadden die dag brandnetelquiches en drie-loken-soep. Als toetje waren er bessen met Gansvokaat, een advokaat van ganzeneieren, die de wildplukkers dit voorjaar rond de hele stad uit nesten haalden. Een meer milde vorm van ganzen-bevolkingspolitiek.

 

'Tot ziens', riep Patricia, wildplukster van het eerste uur, met een stapel vrijwillig versgewassen kleding over haar arm, vrolijk. Langs de Prinsengracht groeide de wilde rucola tegen de kades op. Agaath besloot tot een ommetje door het Vondelpark om ook nog wat jonge brandneteltoppen te plukken. Voor de middagsoep.

 

Vandaag in Amsterdam op straat:

 

agaath

 

Zie ook: facebook.com/groups/ZDeAmsterdamseDaklozenkrant/

en/of like onze pagina via: https://www.facebook.com/zetkrant/

 

 

reacties  0 reacties reageren