Ficus in herstel

Karla Nijnens (l) met Petra Hunsche onder de Ficus benjamina. Foto: Saïra Koolman
Karla Nijnens (l) met Petra Hunsche onder de Ficus benjamina. Foto: Saïra Koolman
27-07-2022 15:10

 

 

 

 

 

 

Twee jaar geleden zette ik een foto van mijn

Ficus benjamina op Facebook. De enorme plant was mijn etage uitgegroeid en ik zocht een nieuw huis voor de groene kameraad die ik meer dan veertig jaar had verzorgd.

Karla Nijnens van HVO-Querido reageerde meteen. Een week later stond er een busje voor deur, waar de plant door twee chauffeurs van deze grote Amsterdamse organisatie liefdevol werd ingedragen. Zij kreeg een nieuwe plek in het ‘Herstelbureau’ en heet daar ‘Petra’.

 

HVO-Querido is in Amsterdam een van de toonaangevende instellingen voor maatschappelijke opvang. Tien jaar geleden begonnen ze daar, mét Karla Nijnens, aan het grote avontuur van herstelgericht werken. Van de website: ‘Karla werkt er met haar team hard aan dat het in de toekomst normaler wordt om ingewikkelde dingen met elkaar te bespreken vanuit eigen ervaring, met aandacht voor zingeving en wat je wilt in het leven en hoe je dat denkt te bereiken.’

 

Meer over deze manier van werken staat hier:

https://hvoquerido.nl/10-jaar-herstelbureau-iedereen-is-altijd-opnieuw-welkom/

 

Karla Nijnens en ik zijn er in geslaagd elkaar in al die jaren één keer te ontmoeten. Aan de wil lag het niet, maar we waren allebei hard bezig, zij als team-manager, ik als journalist voor de straatkrant Z! En nu gaat Karla weg. Vorige week nam zij afscheid met een mooi feest vol dankbare woorden. Wij hebben elkaar daarna nog getroffen, onder de Ficus benjamina. Die had flink moeten herstellen van de reis, vertelde Karla. Ik heb de redenen van haar vertrek bij HVO-Querido gehoord, maar die hou ik nog even voor me. Nu eerst mijn manuscript de deur uit! Karla staat uiteraard in het dankwoord.

 

Zie voor mijn komende boek hier:

https://www.swpbook.com/boek/2471/herstel-in-beweging

 

 

 

reacties  0 reacties reageren