Racistisch

24-11-2016 14:12

Column Agaath van de Straat morgen in Z! de Amsterdamse straatkrant,

hier als preview:

 

Agaath zat zich te verwonderen over de gigantische reuring die weer uitbrak rondom de intocht van de 'goedheiligman'. Goed heilig ja, daar kunnen er veel van meepraten. In de Brabantse gemeente Werkendam deelden ze 'negerzoenen' uit tijdens de intocht. Pesterig gedrag van volwassenen, why? las Agaath, ergens op Facebook.

 

Al die boze witte middenstanders, 'Trumpstemmers', die moest je leren begrijpen, had ze inmiddels gehoord. Maar zelfs in haar eigen kringen ontkwam ze niet aan de digitale discussie. Vooral activiste Sunny Bergman moest het daar ontgelden. Een humorloze doordramster zou ze zijn, met 'een al te makkelijke, collectieve, veroordelende beeldvorming'. Terwijl Agaath juist dól op Sunny's VPRO-documentaires is en haar trouw volgt op Facebook.

 

Een Surinaamse vriendin schudde het vermoeide hoofd. 'We zijn allemaal racistisch, waarom begrijpen die witte Nederlanders dat nou niet? In Suriname is racisme heel gewoon. Hoe blanker je huid hoe beter, toch?' Agaath kon haar gelukkig een beetje opvrolijken met een grappig filmpje van de zwarte Sint (Patrick Mathurin). Na de officiële intocht gaf de witte Sint hem een hand en brachten zij voor de camera's een 'boodschap van liefde, vriendschap en vrede.'

 

Lees het mooiste van onze eigen witte Piet door de Fb-pagina van Z! te liken:

https://www.facebook.com/zetkrant/

 

                                                                 column Z!                                                                                                                 

 

                                                               

 

 

reacties  0 reacties reageren