Moedig zijn en bemoedigen

Moedig zijn en bemoedigen
29-03-2022 15:23

 

 

 

 

‘Juist in deze tijd is het belangrijk moedig te zijn en ook elkaar te bemoedigen,’ lees ik in het verslag van een workshop die ik vorig jaar gaf aan de Vrienden van het Vondelpark.

 

Mijn website wordt verbouwd. In 2012 begon ik met het eerste blog. Maar laatst vertelde een collegavriend met een oogziekte dat hij de witte letters op de blauwe achtergrond niet goed kon lezen.

Oei.

 

Om hem - en zijn waardevolle mening – toch bij mijn schrijfsels te betrekken, veranderde ik snel de kleuren van letters en achtergrond. Maar daarna leek het blog ineens op een reclamefolder. Dat werd mij te dol. Ik schakelde webhost Maakum in en daar gaat deze week een vormgeefster aan de slag.

 

Ondertussen ben ik bezig een inhoudsopgave samen te stellen van de blogs die ik sinds januari 2012 onder het kopje Actueel schreef. In het ARCHIEF hier rechtsboven zijn ze allemaal te vinden. Maakum voegde alvast twee handige knoppen toe waarmee je heen- en weer kunt bladeren. Ik zie heel wat voorbij komen, maar het is een beetje een rommelzooitje, moet ik toegeven.

 

'De tijd dat ik mij dagelijks overweldigd voelde door sociale media en consorten, ligt nog dichtbij,’ lees ik al bladerend in januari 2013. In die tijd gaf ik les in een buurthuis over social media. Burgerjournalistiek eigenlijk.

 

‘In de lesgroep bleek de uitwisseling (over die overweldigende digitaliteit) voor iedereen weldadig,’ las ik. Vorig jaar nog kreeg ik eenzelfde soort commentaar van de Vrienden van het Vondelpark die ik een beetje bijspijkerde. ‘Wat wil je met social media bereiken? En hoe doe je dat, was de teneur van die groep.’

 

Lees het verslag ervan in de Nieuwsbrief van de Vrienden van het Vondelpark vanaf bladzijde 10, onder de pijl:

 

 

vrienden_van_het_vondelpark_nwsbr_4_maart_2022.pdf
reacties  0 reacties reageren