Leiding nemen

Leiding nemen
21-12-2018 12:00

 

Het allereerste blog op deze website, met een verslag uit het Trimbos-instituut, december 2011: 

 

'GGz-cliënten gebruiken hulpeloosheid vaak als overlevingsstrategie. Dat leidt tot een ingewikkeld spanningsveld met de omgeving waarin de kans op herstel steeds kleiner wordt.' Dat is de bevinding van Martijn Kole. Hij werkt als 'hersteldeskundige' bij een instelling voor beschermd wonen en komt uit het HEE-team, de befaamde afdeling Herstel van het Trimbos-instituut. 

 

'Herstel is een heel kwetsbaar, grillig proces. Alleen de cliënt zelf kan bepalen wat daarvoor nodig is en moet daarin dus fundamenteel de leiding krijgen. De spanning van een ongewisse toekomst hoort daarbij. Ook de omgeving moet herstellen en die spanning leren verdragen (...)', zegt Kole.

 

Lees verder het artikel in Deviant, december 2011: 'Cliënt moet fundamenteel de leiding nemen', over het bezoek van de Amerikaans-Canadese hoogleraar Marianne Farkas, aan Nederland. Farkas doceert ervaringsdeskundigen over de langzame, maar onontkoombare veranderingen in de Geestelijke gezondheidszorg.

https://www.tijdschriftdeviant.nl/images/stories/deviant71-34.pdf

reacties  0 reacties reageren

Jonas

Jonas
20-12-2018 12:00

 

 

  

Vijf jaar geleden alweer overleed mijn laatste kat, Jonas (18). Voor Z! maakte ik, met foto's van Sander Heezen - een monumentje voor hem. Klik voor een vergroting op onderstaand pijltje:

 

 

 

 

strip_jonas.jpg