Winners & losers

Lieke Noorman, foto: Sander Heezen
Lieke Noorman, foto: Sander Heezen
10-09-2012 15:47

 

Na de zelfmoord van haar iets oudere zus Margot, raakt de succesvolle schrijfster/journaliste Lieke Noorman geestelijk dakloos. Jarenlang loopt zij kilometers per dag door de stad. Tot ze, in een typisch Amsterdams uitvaartcentrum, 'Tootje' en haar eigen ziel weer tegenkomt...

Zie verder interview in Z! via onderstaande link/pdf:

 

z17noorman.pdf

Duurzame zorg, wat is dat nou weer?

03-09-2012 09:16

Wat is dat nou weer, sneerde een collegavriend die ik erover vertelde. Ik ben uitgenodigd als 'stand in' voor een spreker op het congres Gezonde Zorg in Rotterdam. Duurzaamheid staat hier hoog op de agenda. 'Laten ze vliegreizen duurder maken,' bromde mijn vriend. 'Ach, het is gewoon weer een nieuw concept', suste ik hem. 'En zo te zien een goed concept ook' en ik stuurde hem het Rotterdamse programma. (zie ook de link hieronder)

 

Mij doet het denken aan een westers-boeddhistisch concept, namelijk: fundamentele gezondheid. Iedereen is weleens ziek. Hoe ouder we worden hoe meer we daarmee te maken krijgen. Maar we kunnen er altijd mee werken zolang we overtuigd zijn van de fundamentele gezondheid die bij ons wezen hoort. Ziekte als pad, ook dat hoor je steeds vaker.

 

Het congres is georganiseerd door de zorgtak van MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een club die de laatste jaren veel invloed heeft gekregen. 'Het denken over de zorg kantelt. De mens centraal, kwaliteit van leven als maatstaf, bevlogenheid als uitgangspunt, zijn vaak gebruikte termen', aldus de inleiding tot de congrestekst.

Ik ben heel benieuwd!

 

 

uitnodiging_congres_gezonde_zorg.pdf
reacties  0 reacties reageren