Emotie

Emotie
17-10-2012 17:44


Interview van Frida Noordzij, studente van de Hogeschool Windesheim met Petra Hunsche over haar werkwijze voor Z!


(...)

Lieke vertelt over haar zwerftochten op straat. Dat is een ervaring die jullie gemeen hebben, want u hebt rond uw 28ste ook op straat gezworven. Maakt zo’n gedeelde ervaring een interview persoonlijker, verandert dat de toon van het interview?

Dat heeft niet zozeer met dat zwerven te maken, omdat het bij mij niet zoveel voorstelde. Dat lopen van Lieke begrijp ik heel goed, maar wat vooral de herkenning was, is de totaal ontregelende emotie die de plotselinge dood van een dierbare met zich mee brengt. Iemand die heel belangrijk voor je is in het leven, een soort steun. Hoe je daar totaal van omver kunt gaan. Dat is mij ook gebeurd, in mijn vroege pubertijd. En dat heeft zij nu meegemaakt, in ook een soort vroege pubertijd: het begin van de overgang. Ik heb dat allemaal al vroeger doorgemaakt.

U bent zelf op jonge leeftijd uw moeder verloren...


Klik en lees het hele verhaal:


interview_met_schrijfster_en_journaliste_petra_hunsche.

Magie

Copyright: Mayanne Könst
Copyright: Mayanne Könst
06-10-2012 13:16

 

Zoals meer kinderen van zijn generatie raakte hij in de jaren '70 verdwaald in hippiekringen, ging zwerven en drugs gebruiken.  

 

'Na zijn ontbijt bij Amok kletst hij onder een échte koffie verkeerd, vrolijk bij met de barvrouw van koffieshop Johnny. Tegen elf uur staat Why op en weet zijn baasje feilloos dat hij op het volgende adres wordt verwacht: coffieshop/galerie/restaurant La Tertulia.'

 

Fragment uit Z! met het verhaal via onderstaande link:

z19eigenwijsheid5.pdf
reacties  0 reacties reageren

Ervaring.nl

01-10-2012 13:19


Laatst gaf ik de Utrechtse redactie van Ervaringswijzer een paar middagen schrijfles. 

Dit is internet op zijn best. 

 

Behalve over psychisch leed staat op de site veel te lezen over de omgang daarmee en staan er ongelovelijk veel handige tips en weetjes in vier rubrieken gerangschikt: 'hulp, werken, wonen en vrije tijd'. Vrijwillige redacteuren schrijven hiervoor ervaringsdeskundige 'recensies', je kunt het zo gek niet bedenken waarover. 

Zie vooral: www.ervaringswijzer.nl

 

 

 

 

reacties  0 reacties reageren