APOTHEEK OEY

René Oey in Studio BloemDwars
René Oey in Studio BloemDwars
25-04-2022 09:16

Vorige maand, hield René Oey een lezing over zijn boek Apotheek Oey Een Amsterdamse familiegeschiedenis. De schrijver tracteerde zijn selecte (soort huiskamer) publiek in Studio BloemDwars op een serie sappige anecdotes uit de Jordaan. Levendig verteld met bijzondere foto’s uit het Amsterdamse stadsarchief en het familiearchief van de Oey’s.

 

Het boek kwam 11 december 2020 uit en kreeg goede recensies. Terecht, want het is meeslepend geschreven en geeft een prachtige intieme inkijk in het culturele leven van de Amsterdamse jaren ‘50/’60, roerige jaren met onder meer provo en de studentenopstanden.

 

René is al sinds 1978 een vriend van mij. Zijn moeder Liesje Oey da Vita kwam ik begin jaren '80 een paar keer tegen in het taichi-groepje dat hij speciaal om haar heen formeerde. Zij was toen al ziek. Zijn vader werd – veel later - mijn geliefde. Op het moment dat de weduwnaar Sit en ik op elkaar vielen, raakte ik enigszins in paniek. Zo’n veel oudere man, die mijn vader had kunnen zijn!

 

Ik belde mijn oudste zus Hella om raad. ‘Volg gewoon je hart,’ was haar steunende advies. In dit boek beschrijft René ook zijn reactie op dit ongebruikelijke liefdesavontuur. Het hoofdstuk waarin hij mij voor het boek interviewde scande ik gisterenmiddag in voor mijn zus. Uit haar reactie maakte ik op dat ik het ook hier wel kan publiceren.

 

Lees het hoofdstuk onder de pijl en bestel het boek aub bij uw lokale boekhandel.

 

sitenik.pdf
reacties  0 reacties reageren