Straatredactie

René, de vader van Julies kinderen fotograferend op het Z!-jubileum vrijdag 11/9
René, de vader van Julies kinderen fotograferend op het Z!-jubileum vrijdag 11/9
16-09-2015 09:10


De fb-groepspagina van Z! begint te lijken op een digitale straatkrant. Tussen de gekke huizen die K.Wispelaer er regelmatig post en de beelden van Z! zelf, delen steeds meer mensen er leuke en minder leuke nieuwtjes die ze oppikken van internet. Lokaal en internationaal. Een soort van burgerjournalistiek waar we als krant veel aan hebben. En het is hartstikke leuk om contact te krijgen met onze actieve en sociaal betrokken lezers.

 

Maar het állerleukste is dat zich binnen onze Social Mediaclub een redactie begint te vormen, die serieus werk wil gaan maken van straatverslaggeving. In de veilige bedding van het Straatpastoraat aan de Nieuwe Herengracht blijkt zoiets echt mogelijk. Straatpastor Luc Tanja kreeg laatst van het symphatieke uitzendbureau Tempo Team een stel afgeschreven maar prima laptops, waar een paar straatjournalisten in de dop nu mee aan het oefenen zijn. En er doen twee ervaren (ex) tv-journalisten mee.

Het onverwachte overlijden van onze veelbelovende straatblogster Julie Loosemoore bracht een grote schok. Maar de volgende stap is goedwerkende smartphones. Nieuwsgierig naar het echte nieuws van de straat?

Kijk voor de mooiste I.M.'s over Julie op: https://www.facebook.com/groups/ZDeAmsterdamseDaklozenkrant/

 

En lees het laatste portret over haar in Z! via deze link:

z14_2013_julie_2.pdf