Oude liefde roest niet

28-09-2016 20:22

 

In mijn Jordanese buurttuin kwam ik iemand tegen van het Amsterdamse Vredescafé. Vreemd genoeg wist ik daar niets van. Terwijl ik mij begin jaren '80 als jonge journalist/activist nog aansloot bij de toenmalige anti-kernwapenstrijd.

We kregen trainingen van een naaste medewerker van Martin Luther King. Samen met een flink aantal mensen, voornamelijk vrouwen zetten we even later het 'Vrouwenvredeskamp' op bij de militaire vliegbasis Soesterberg.

 

Petra aan het roer

Petra aan het roer/Lauriergracht

 

Het Amsterdamse Vredescafé bestaat al sinds 1987, vertelde Stephan onder het snoeien van de oude Jordanese druif. In dat jaar verongelukte mijn grote liefde. Ik zag op dat moment weinig zin meer in het leven. Naast mijn baan als verslaggever in Amsterdam koos ik ervoor om als journalist/activist in de psychiatrie te gaan werken.

 

De vredesbeweging verloor ik vrijwel geheel uit het oog. Maar tijdens de internationale Vredesweek plofte er vorige week ineens een boekje in mijn brievenbus. Het gaat over de Vliegbasis Soesterberg en bevat een interview over mijn verleden als vredesactivist aldaar.

Hoogste tijd om het Amsterdamse Vredescafé eens op te zoeken.

 

Zie het interview hier:

soesterberg0001.pdf
reacties  0 reacties reageren