Aanbod

Scholing voor redacties

 

In 2009 gaven we de eerste Masterclass stadsjournalistiek voor redactie en medewerkers van buurtkrant - en website - Jordaan&GoudenReael in Amsterdam. Drie avonden, verspreid over twee maanden, werkten we - op de redactieburelen van de buurtkrant - aan de journalistieke kwaliteit.

 

Redactie en medewerkers beschouwden de korte cursus als ‘bijzonder waardevol'. Behalve aan technische vaardigheden droeg de masterclass bij aan een versterkt gevoel van betrokkenheid en samenwerking, aldus de vrijwilligersredactie. 

Na dit eerste experiment heeft de Schrijfwerkplaats de buurtkranten in Slotervaart tot wederzijds genoegen bijgeschoold. 

 

Door journalistieke technieken toe te passen op het eigen werk van de redactieleden, vergroten wij de nieuwswaardigheid en daarmee de (politieke) invloed van krant en website. Tegelijk dragen de bijeenkomsten bij aan een (meta) journalistieke discussie over doel en bereik van de krant(en) en aanpalende media zoals de digitale Webkrant en - een eventueel - interactief discussieplatform.

De masterclass brengt een uitwisseling op gang over eigen en ander schrijfwerk uit de krant. Actief oefenen en huiswerk staan centraal.